Baby-names-guide.com Moda Istoria culorilor: Poveștile din spatele ținutelor noastre de zi cu zi

Istoria culorilor: Poveștile din spatele ținutelor noastre de zi cu zi

Alegerea ce culori să poarte atunci când te îmbraci poate părea banal în schema mare de lucruri, dar istoric, diferite culori au purtat mult semnificație socială și politică ca culturi și atitudini schimbat. De fapt, unele mișcări de culoare din ultimii 200 de ani au influențat politica și estetica în moduri care încă ne afectează și astăzi. Aici sunt poveștile din spatele unora dintre nuanțele noastre preferate!

Gri democratic
În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, îmbrăcămintea pentru bărbați și femei diferă în formă și volum, dar au fost adesea realizate din țesături cu modele similare (cum ar fi florale) și culori (gândiți pasteluri), și au fost ornamentate cu ornamente similare (cum ar fi brocart, dantelă și împletituri). Cu toate acestea, din a doua parte a secolului al XVIII-lea, îmbrăcăminte pentru bărbați, în special, sa schimbat dramatic în ceea ce privește opțiunile social-acceptabile pentru culoare, model, și înfrumusețare. Psihologul J.C. Flügel a numit-o „Marea Renunțare Masculină”, iar jurnalistul de modă Alexander Fury a descris acest fenomen ca fiind „o revoluție în pânză, un echivalent sartorial cu răsturnările suferite recent în America și Franța”.

Într-un moment în care mulți bărbați albi din Statele Unite și Franța au câștigat capacitatea de a se reprezenta politic, rochia bărbaților a devenit, de asemenea, semnificativ mai clară și mai sumbră. Tonurile dezactivate, ar fi griul, marina și verdeața închisă, au devenit populare, iar îmbrăcămintea a inclus mai puține modele și ornamente. Unii istorici teoretizează că trecerea la solemnitate în îmbrăcămintea bărbaților a venit dintr-o dorință subconștientă de a proiecta o imagine serioasă, rezonabilă, care să-i distingă de moda mai zburdaloasă asociată cu femeile, care nu puteau participa la guvernare la același nivel.
În plus, toate clasele din Statele Unite nou-bătute ar putea purta această îmbrăcăminte mai simplă, care a consolidat ideea de egalitate de șanse pentru toți bărbații. Revoluția Franceză, care a început la doar un an după ce Statele Unite și-au ratificat Constituția, a avut un efect similar asupra rochiei. După a observat istoricul modei Anne Hollander în eseul său Suiting Everyone: Fashion and Democracy, Revoluția franceză a eliminat brutal prestigiul unei rochii bogat nobile în Franța. Acesta a popularizat rochie mai simplă, mut, care a cimentat în continuare „căsătoria de moda si democratie.” Puterea de durată de costume de culoare închisă și smochinguri este o mărturie a cât de mult această schimbare în moda încă afectează modul în care oamenii din Statele Unite și Europa de Vest rochie și percep moda bărbaților în secolul XXI.

Leave a Reply